Home » Hypnose en stress

Hypnose en stress

hypnose-1

In de huidige maatschappij lopen veel mensen rond met stressklachten.

Stress is niet in alle gevallen slecht: het kan dienen als een broodnodige motivator om taken te voltooien en helpen onze doelstellingen te verwezenlijken.

Maar als je lichaam in constante spanning is en deze spanning wordt verwaarloosd dan kan dat een negatieve invloed hebben op je lichaam en geest, en dus op je leven.

We reageren allemaal op een verschillende manier op stress en bij sommige mensen kan een langdurige stresssituatie gezondheidsproblemen veroorzaken door een psychische disbalans. Vanwege deze problemen zal stressbeheersing niet alleen leiden tot een gezondere geest, maar ook een gezonder lichaam. En willen we dat niet allemaal?

Belangrijke veranderingen in het leven, zoals verhuizing, echtscheiding, het veranderen van baan, rouw of zelfs op vakantie gaan staan hoog op de lijst van stressvolle gebeurtenissen en zal ieder van ons op een andere manier beïnvloeden.
Wanneer spanning ons dagelijks leven begint te beïnvloeden, wat zich b.v. kan uiten in slaapproblemen, angst of gebrek aan motivatie, dan is het tijd om het probleem aan te pakken en je mind-set te veranderen.

Hypnose en stress: wat kan het effect zijn?

Hypnose kan je helpen leren om te gaan met gedrag veroorzaakt door stress, zoals angst en woede-management of leren omgaan met stressvolle situaties. Het leren hoe om te gaan met de stress kan helpen bij het voorgoed oplossen van belemmerende factoren.
Hypnotherapie kan worden gebruikt om een ​​persoon te helpen te ontspannen en te leren gedachten en emoties die van invloed zijn op ons fysieke, mentale en emotionele niveau, in het dagelijks leven te beheersen.

Eenvoudige technieken zoals ademhalingsoefeningen kunnen helpen met specifieke gebeurtenissen die angst teweegbrengen of leiden tot onnodige stress.

Er kan een diepere oorzaak zijn die ervoor zorgt dat je meer overstuur bent in bepaalde situaties en waar je je niet eens bewust van bent. Echter, de onderdrukte angst is als een strandbal die onder water wordt gehouden; elke keer als je probeert om deze angst los te laten, probeert deze steeds weer om terug naar de oppervlakte te drijven.

Hypnose kan helpen bij het identificeren van de oorzaak van stress en b.v. daaruit voortvloeiende angst en je therapeut kan je laten zien hoe hiermee op een effectieve manier om te gaan.

Hoe werkt hypnose?

Door het installeren van positieve suggesties d.m.v. diepe ontspanning zal de manier waarop je met stress en angst omgaat veranderen, waardoor je situaties die je in het verleden stress of angst opriepen op een andere manier het hoofd kunnen bieden.
Je problemen oplossen voordat ze leiden tot een burn-out.

Ben je geïnteresseerd wat hypnose voor jou kan betekenen, schroom dan niet en neem contact met mij op.