Home » Coaching

Coaching

hypnose-1Coaching is een laagdrempelige, kortdurende vorm van begeleiding door een coach. In de coaching gaan we ervan uit dat een ieder in staat is zijn eigen gedrag te veranderen. Door coaching krijg je inzichten door middel van actieve deelname aan het proces. Ik help je reële doelen te stellen en deze te verwezenlijken door je te inspireren en je te ondersteunen, daar waar je vastloopt.

Soms zit je even vast in een bepaald patroon en weet je niet hoe je dat patroon kunt doorbreken. Samen met mij kijk je wat er aan dit patroon ten grondslag ligt en welke kwaliteiten je al in je hebt die je kunt inzetten, teneinde je gedrag te veranderen.

Coaching is iets anders dan in therapie gaan. Bij de laatste vorm van hulpverlening wordt regelmatig veel naar het verleden gekeken. Bij coaching is de toekomst het doel. Samen kijken we stapsgewijs hoe we tot het door jouw geformuleerde doel kunnen komen. Wat wil je graag bereiken? En hoe ziet de toekomst er voor jou uit als alles mogelijk zou zijn? Welk gedrag zit je in de weg en bovenal wat wil je daarvoor in de plaats? Een coachingstraject bestaat meestal uit een kortdurend traject en kan worden ingezet voor verschillende onderwerpen.

Technieken

In mijn coachingssessies maak ik gebruik van verschillende technieken, o.a. Hypnose, NLP, IEMT, oplossingsgericht en systemisch werken.

Onderwerpen

Voorbeelden van vragen waarmee kun je terecht kunt:

• Hoe komt het dat ik steeds tegen dit of dat aanloop?
• Hoe kan ik beter voor mijzelf opkomen?
• Hoe komt het dat ik zo vaak boos reageer?
• Hoe kan ik de regie houden over mijn eigen leven?
• Hoe kan ik effectiever communiceren?
• Hoe kan ik beter omgaan met mijn onzekerheid?
• Hoe voorkom ik een burnout?

maar ook als je last hebt van angsten of fobieën kun je worden begeleid.

Dit is maar een kleine greep uit de vragen die je als volwassenen kunt hebben. Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer zaken waar iemand tegen aan kan lopen. Twijfel je of jij op de juiste plek bent, schroom dan niet en neem contact op.

Interesse

Wil je weten of coaching iets voor jou kan betekenen neem dan vrijblijvend telefonisch contact met mij op of maak gebruik van het contactformulier. U kunt ook meteen hiernaast online een afspraak maken.