Home » Cursus Shantala babymassage

Cursus Shantala babymassage

Feel-Fine biedt in Rotterdam de cursus Shantala babymassage aan. De cursus babymassage is geschikt voor ouders die willen leren hoe zij hun baby een ontspannende massage kunnen geven en hierdoor het bindingsproces kunnen bevorderen.

Herkomst

De Shantala babymassage is afkomstig uit India. Het is een ritmische ontspanningsmassage voor baby’s en kinderen. In India gaat de massage over van moeder op dochter.

De massage is naar Europa gekomen door de Franse arts. Dr. Frederik Leboyer. Hij zag de Indiase Shantala die te midden van alle lawaai in de straten van Calcutta haar baby aan het masseren was. Hij maakte foto’s om de massagetechnieken vast te leggen en maakte de massage daarna wereldwijd bekend.

De cursus

De massage is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 10 maanden. De cursus bestaat uit 4 keer 1 uur en wordt gegeven in groepen van maximaal 6 moeders/vaders en hun baby.

Het is ook mogelijk om zelf een groepje samen te stellen. Bijvoorbeeld met moeders van de zwangerschapsgym,-yoga of het consultatiebureau. Met 4 tot 6 deelnemers kan de cursus bij iemand thuis worden gegeven.

Ook is het mogelijk om individueel de massagetechnieken te leren. De massage wordt dan aangepast aan jullie behoeftes en vindt in overleg plaats.

Tijdens de cursus leert u de basistechnieken van de Shantala babymassage. Daarnaast komen diverse onderwerpen ter sprake, waaronder basisbevestigend dragen, het werken met aromatherapie, het slaap- en/of huilgedrag en lichaamstaal.

Effect

Massage zorgt o.a. voor:

  • een goede hechting tussen baby en moeder of vader
  • het verbeteren van het slaapgedrag
  • het verminderen van darmkrampjes
  • het verhogen van weerstand tegen ziektes

Meer informatie en inschrijven
Wilt u meer informatie? Stuur dan een mailtje of neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.
U kunt zich ook meteen online inschrijven voor deze cursus.