Home » Cursus kindermassage

Cursus kindermassage

De cursus kindermassage is voor ouders, verzorgers of iedereen die kinderen wil masseren en zich daarin wil verdiepen. In 3 dagdelen leert de cursus kindermassage u hoe u een ontspannende massage aan kinderen kunt geven.

Omdat kinderen nog heel erg open staan voor hun omgeving is het vaak moeilijk om de prikkels die ze binnen krijgen te doseren en te verwerken. Met name gevoelige/hoogsensitieve kinderen hebben moeite met deze filtering en verwerking. Als er een verstoring optreedt in de verwerking van prikkels kunnen er fysieke of emotionele klachten ontstaan. Een massage in combinatie met aromatherapie is een heel mooie en zachte methode die ingezet kan worden om de verstoring op te heffen en zo lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Als je je kind masseert voor het slapen gaan, komen ze los van alle indrukken van de dag. Hierdoor gaan ze beter slapen en staan ze de volgende dag uitgerust en meer ontspannen op.

Door liefdevol aanraken maakt men het hormoon oxytocine aan, daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe, waardoor je beter nieuwe informatie kan opnemen en je concentratie verbetert.

De cursus omvat de volgende onderdelen:

  • Theorie kindermassage
  • Praktijk kindermassage (massage hoofd, buik en voeten)
  • Holistisch werken
  • Type kinderen
  • Basis aromatherapie

De cursus Kindermassage kunt u volgen in 3 avonden en omvat een duidelijke uitleg over de opbouw van de massage en de effecten ervan. De massage wordt geleerd door uitwisseling: je geeft de massage en ontvangt deze massage. Hierdoor leer je de effecten van de massage door het zelf te ervaren en krijg je tevens de mogelijkheid om het praktische gedeelte goed te oefenen. Verder leer je in deze cursus te masseren met gebruik van essentiële oliën.

Meer informatie en inschrijven
Wil je meer informatie? Voor data klik hier of stuur een mailtje.

Je kunt je ook direct inschrijven.


    Ik schrijf mij in voor de workshop Zelfhypnose: