Home » Coaching » Opvoedondersteuning » Opvoedopstelling

Opvoedopstelling

Wat is een opvoedopstelling?

Loopt u bij uw kind steeds tegen dezelfde problemen aan en weet u even niet hoe u dat patroon kunt doorbreken; dan is een opvoedopstelling wellicht iets voor u.

Een opvoedopstelling werpt nieuw licht op de gezinssituatie en laat direct oplossingen zien. Een opstelling geeft vanuit een diepere laag informatie over het gedrag van u en uw kind. Het maakt u bewust van hoe u communiceert en in contact bent met uw kind. Het werpt een ander licht op opvoedkundige vraagstukken, het gedrag van uw kind en het geeft concreet zicht op wat nodig is.

Een opvoedopstelling is gebaseerd op de zogenaamde “familieopstellingen”.

Welke thema’s zijn mogelijk?

  • gedragsproblemen
  • sociaal-emotionele factoren
  • echtscheiding
  • rouwverwerking
  • angsten en onzekerheden

Werkwijze

Aan u wordt gevraagd om uw hulpvraag in de vorm van vloertegels neer te leggen in de ruimte. De vloertegels staat voor de representanten in het vraagstuk.

U hoeft hiervoor niets te doen of te kunnen. Het gaat om de gevoelens, gedachten en gedragingen die u als ouder op dat moment denkt, voelt en ervaart. Als ouder staat u hierdoor letterlijk midden in uw vraagstuk; u voelt het, u ziet het en u beleeft het. Hierdoor dienen inzichten, oplossingen of de oplossingsrichting zich als vanzelf aan.

Resultaat

Ouders en kinderen voelen zich bevrijd als wordt gezien wat hen op een dieper niveau bezighoudt.

Een opvoedopstelling zal een direct concreet effect hebben op gedrag van uw kind en op het gevoel en handelen van uzelf.

Er is weer een mogelijkheid om van elkaar te genieten en plezier te hebben!

Heeft u interesse of wilt u vrijblijvende informatie, stuur dan een mailtje met je vragen naar info@feel-fine.nl  of bel 06-19050605.

Afspraak maken