Home » Massage

Massage

hypnose-1In deze maatschappij krijgen we dagelijks te maken met stress, drukte en spanning. Hierdoor verkrampen de spieren en vormen er zich allerlei blokkades in het lichaam. Deze blokkades kunnen lichamelijke en/of geestelijke klachten, zoals rugklachten, spanningsklachten, hoofdpijn, slaapproblemen, schouder-en nekklachten, RSI-klachten, depressie en/of vermoeidheid tot gevolg hebben, waardoor we uit balans raken.

Er zijn vele manieren om het lichaam weer in balans te krijgen. Masseren is er één van: een massage stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Door aanraking neemt het hormoon oxytocine in het lichaam toe. Dit hormoon zorgt ervoor dat de spieren ontspannen en de bloeddruk verlaagt. Oxytocine remt daarnaast de aanmaak van het stresshormoon adrenaline, waardoor iemand zich rustiger en ontspannen gaat voelen.

Door het masseren worden de giftige stoffen van het weefsel sneller verwijderd en wordt vocht sneller afgevoerd. Dit alles zet het lichaam aan tot zelfherstel. Energieblokkades verminderen, zodat de energie weer optimaal kan stromen. Door de ontspanning die een massage brengt, wordt een ontspannen en goede nachtrust bevorderd. Massage verlicht daarnaast nek- en schouderklachten. Massage koestert en zorgt voor een moment van aandacht en rust voor jezelf! Het laat je energie weer stromen.